Gmail’e iki yeni özellik eklendi

Her zaman yeni teknolojiler üreten firmalar kullanıcılar tarafından sevilir ve terkedilmez ilkesinden yola çıkarak Google Gmail’e iki yeni özellik ekledi. Rakipleri boş durmuyor ama Google’da boş duracak gibi görünmüyor. İşte Gmail’e eklenen iki yeni özellik hakkında detaylar;

Google bu sıralar boş durmuyor. Rakiplerinin, 2010 yılına damgasını vurabilecek ürünlerini bir bir piyasaya sürdüğü bir dönemde Google da, popüler elektronik posta servisi Gmail ile ilgili iki yeni özelliği resmi olarak açıkladı.

Reklamlar

Bu iki yeni özellikten ilki, Gmail’den dosya yollamak ile ilgili. Artık elektronik postalarımıza dosya eklerken, eski yöntemin dışında bir de yeni bir yönteme sahip olacağız. Bu yöntem, sizin de çok iyi bildiğiniz sürükle-bırak yöntemi olacak.

Gmail’e eklenen dinamik özellikler dolayısıyla, klasör içerisindeki bir dosyayı, ilgili alana sürükleyip bıraktığınızda, dosyayı elektronik postaya eklemiş oluyorsunuz.

Maalesef bu özellik, şimdilik Google Chrome ve Mozilla Firefox 3.6 tarayıcıları tarafından destekleniyor. Internet Explorer desteğinin gelip gelmeyeceği ise şimdilik bilinmiyor.

Diğer yenilik ise Google takvimi ile ilgili. Bundan böyle takvime, elektronik posta aracılığıyla davetiye yollayabileceğiz. Diğer bir deyişle, Gmail ile Google Calender arasındaki entegrasyonun seviyesi artırıldı.

Sponsorlu Bağlantılar

Yorum yapın