Facebook sitesinin kurucusuyum diyenler arasında kavga

Facebook dünyanın en popüler arkadaşlık ve sosyal paylaşım sitesi ve neredeyse 300 milyon kayıtlı kullanıcısı bulunmakta. Sitenin kurucusu olduğunu iddaa eden bazı kişiler arasında kavga git gide büyüyor. İşte ayrıntılar;

Facebook’un fikir babası olduklarıiddiasıyla açtıkları dava sürerken, sitenin kurucusu Mark Zuckerberg ile anlaşıp milyonlarca dolar almışlardı ama…

Reklamlar

Dünya çapında yüz milyonlarca kullanıcısı olan sosyal paylaşım sitesi facebook’un kendi fikirlerinden doğduğunu iddia eden ABD’li ikiz kardeşler, facebook’tan milyonlarca dolar tazminat almalarına rağmen hukuk mücadelesini sürdürmeye kararlı.

Harvard Üniversitesi’nde okurken 2003 yılında “ConnectU” isimli bir site kuran Cameron ve Tyler Winklevoss kardeşler, facebook’un kurucusu Mark Zuckerberg’in de kendileriyle birlikte çalıştığını, daha sonra ise “thefacebook.com” isimli benzer bir site açtığını iddia ediyor.

65 milyon dolar tazminat

Zuckerberg’in sitesinin Harvard’da çok popüler olup facebook adıyla dünyaya açılması üzerine “şok olduklarını” söyleyen kardeşler, Zuckerberg hakkında dava açmıştı.

Ancak Winklevoss kardeşler, dava sürerken 2008’de mahkeme dışında anlaşma yoluna giderek, facebook’tan 65 milyon dolar olduğu tahmin edilen bir tazminat ve hisse almayı başarmıştı.

Sonunda üye oldular

Facebook, anlaşmanın ardından “davanın kapandığını” belirtirken, Winklevoss’lar hukuki süreci devam ettireceklerini açıkladı. Cameron ve Tyler Winklevoss, BBC’ye yaptıkları açıklamada, “Bu konunun kapanmadığını söyleyebiliriz” dedi. Öte yandan bugüne kadar facebook’a üye olmamak için direnen ikizler, sonunda siteye kaydolduklarını da söyledi. Cameron Winklevoss, “Bu, yakınlarımızla temas kurmak için harika bir yol” diye konuştu.

Sponsorlu Bağlantılar

Yorum yapın