Botnet saldırılarına karşı Norton koruması

Botnet saldırılarına karşı Norton yeni bir savunma sistemi geliştirdi ve virüs programına da bunu entegre etmeye başladı. Botnet saldırı kişilerin haberi olmadan bilgisayarlarına bulaşmakta ve başka bilgisayarlara zarar vermeye çalışmaktadır. İşte detaylar;

Reklamlar

Norton’un mimarı Symantec zombi PC’lere savaş açtı: Peki güvenlik devi botnet’lerle nasıl savaşacak.

Bilgisayarları ele geçirerek zombiye dönüştüren botnet sistemleri, günümüzde hemen hemen tüm önemli siber saldırıların odağında yer alıyor. Durumun farkında olmayan kullanıcılar, bilgisayarlarının bir botnet ağına dahil olduğunu fark etmekte zorlanabiliyorlar.

Bu nedenle artan botnet tehdidini ortadan kaldırmak isteyen Symantec, yeni otomatik botnet tarama sistemini kurdu. Symantec’in yeni hizmeti bir ağ içerisinde yer alan bilgisayarları düzenli olarak Truva Atlarına karşı kontrol ediyor. Hizmet ayrıca zombiye dönüşmüş bilgisayarların, komut almak için bağlanmaya çalıştıkları bir ana bilgisayar olup olmadığını takip ediyor.

Symantec yetkilisi Grant Geyer, yeni servislerinin bir çeşit erken uyarı sistemini olduğunu ve ele geçirilmiş bir bilgisayarı, dışarı daha ilk bağlanma çalışması esnasında tespit edebildiklerini söyledi.

Öncelikli olarak şirket ağları için düşünülen servisin kullanım ücreti, alınacak özelliklere göre değişiyor.

Rate this post
Sponsorlu Bağlantılar

Yorum yapın