Baksen şu Google’a

Google kendi kendini cezalandırdı dersek yerinde olur sanırım. Çünkü Google Japonya temsilciliği ücretli bağlantı satın alarak sıralamalar ile oynamaya çalışmış ve Google’da durumu öğrenince tabi ceza olarak Pagerank değerini düşürmüş. İşte detaylar;

Reklamlar

Matt Cutts blogunda yapmış olduğu açıklamaya göre Google Japonya temsilciliği tarafından her ne kadar tanıtım amaçlıda olsa ücretli bağlantı satın alınarak yayınlanan makalelerden haberdar olundu, bu bağlantılar Google Japonya temsilciliğine ait bloglardan birinin aracılığı ile gerçekleşince iş ayyuka çıktı ve TechCrunch’ haber oldu.

Her ne kadar rekabet ettiği diğer arama motorları ile yarışmak mantığı ile de olsa, Google kendi bünyesinde, kendi kurallarına tezat düşen bir duruma sıcak bakmadı yada bakamadı.
Matt Cutts kendi blogunda yayınladığı habere göre kullanıcılardan özür dileyerek Google Japonya sitesinin 9 olan PageRank değerini 5′ e indirdiklerini ve söz konusu sitenin bir süre takip edileceğini duyurdu.

Tam olarak işin ciddiyetini kavrayamayan Türk webmasterler için öğretici bir haber oldu bu, bu haber özellikle ücretli bağlantılar konusunda ne denli dikkatli olunması gerektiğinin de bir göstergesidir. Spamsız, cezasız günler dileği ile.

Sponsorlu Bağlantılar

Yorum yapın