Çinli hackerlerin Google içinde çalışan adamımı var

Google Çin’de neredeyse bütün işlemlerini durdurmak üzere çünkü devamlı Google’a saldırılar gelmekte ve bununda sebebi olarak Google içerisinde bir hain olduğunu düşünüyorlar. İşte detalar;

Reklamlar

Google işi gücü bıraktı, içindeki haini arıyor: Hacker’lara yardım eden bir hain gerçekten var mı?

Google’ın Çin’i terk etmeyi düşünmesine sebep olacak kadar ciddi bir durum söz konusu. Teknoloji şirketlerinin ve insan hakları gruplarının hacklenmesi ise, işi Çin ile ABD arasında politik bir krize dönüştürüyor.

Saldırıda Microsoft’un Internet Explorer tarayıcısındaki bir güvenlik açığının sorumlu olduğu iddiaları, Almanya’nın “IE kullanmayın” uyarısına bile sebep oldu. Google ise işleri bu kadar basit bir açıklamayla yetinmeyerek deşmeye ve detayları araştırmaya devam ediyor.

Kullanılan Trojan’in Hydraq’ın modifiye bir sürümü olduğu söyleniyor. Güvenlik uzmanları kullanılan metotların hiç de sıradan olmadığını, saldırganların nereye ve nasıl saldıracağını çok iyi bildiğini açıklıyor.

İçeride adamları mı vardı?

Google sözcülerinden biri dedikodu ve spekülasyon üzerine yorum yapmayacaklarını belirtti. Çin medyası ise 13 Ocak’tan sonra Google’ın Çinli çalışanlarının bazılarının iç sistemlere erişiminin engellendiğini ve bazılarının da işten çıkartıldığını aktarıyor.

Google’ın Çin ofisindeki Çinli çalışanlar Asya- Pasifik bölgesindeki diğer ofislere transfer ediliyor. Google, Çin hükümetiyle görüşecek, ABD görüşmelere katılacak ve işler daha da kızışacak.

Ancak Google’ın Çinli çalışanlarının erişimini kısıtlaması, engellemesi ve hatta işten çıkartması, saldırganların Google’ın içinden birilerinden yardım almış olabileceği spekülasyonlarına yol açıyor. İnternet forumlarında Çinli ve Amerikalı ajanlar üzerine komplo teorileri üretiliyor.

YABANCI

Sponsorlu Bağlantılar

Yorum yapın