Sitemi Google arama sonuçlarından nasıl silebilirim?

Web sitenizin Google arama motorunda görünmesini istemiyorsunuz yada hiç bir arama motorunda görünmesini istemiyorsanız o zaman bir kaç kod eklemeniz gerekecek. Bu kodları eklediğiniz takdirde Web siteniz Google yada diğer arama motorlarından kaldırılacak. Yaptığınız işlemlerden sonra sitenizin Google dizininden kalkması için Google botlarının gelip sitenizi taraması gerekmektedir bu yüzden fazla aceleci olmayın.

İçeriği kaldırmak veya arama motorlarının sitenizdeki içeriği taramasını engellemek için, aşağıdakilerden birini veya her ikisini kullanmanız gerekir:

Reklamlar

robots.txt dosyası: robots.txt dosyası web’i tarayan arama motoru robotlarının sitenize erişimini kısıtlar. (Not: Google, robots.txt tarafından engellenen içerik sayfalarını taramamasına veya dizine eklememesine karşın, URL’lerini web üzerindeki diğer sayfalarda bulduğu takdirde bu URL’leri dizine ekleyebilir.) Bir robots.txt dosyası kullanmak için sunucunuzun kök dizinine erişiminizin olması gerekir.

Noindex meta etiketi: Bir sayfada noindex meta etiketi gördüğümüzde, Google söz konusu sayfayı, diğer sayfalardan o sayfaya bağlantı olsa bile, arama sonuçlarımızdan tamamen çıkarır. İçerik şu an için dizinimizde bulunuyorsa, bir sonraki dizin taramasının ardından içeriği kaldırırız. Meta etiketi, sayfa bazında erişimi denetlemenize olanak sağlar; sunucunuzun kök dizinine erişiminiz yoksa bu faydalı olacaktır. (Sayfanızın kaynak HTML’sini düzenleyebilmeniz gerekir.)

Eğer sitenizin tamamını veya herhangi bir dizinini kaldırmak istiyorsanız;
Robotların sitenizi taramasına engel olmak için aşağıdaki yönergeyi robots.txt dosyanıza ekleyin:

User-agent: *
Disallow: /Sitenizi yalnızca Google’dan kaldırmak ve gelecekte yalnızca Googlebot’un sitenizi taramasına engel olmak için aşağıdaki yönergeyi kullanın:

User-agent: Googlebot
Disallow: / Her bağlantı noktasının kendi robots.txt dosyası olmalıdır. Özellikle hem http, hem de https üzerinden içerik sunuyorsanız bu protokollerin her biri için ayrı bir robots.txt dosyası gerekir. Örneğin, Googlebot’un dizine tüm http sayfalarını ekleyip https sayfalarını eklememesi için aşağıdaki robots.txt yönergelerini kullanmalısınız.

http protokolünüz için (http://sunucunuz.com.tr/robots.txt):

User-agent: *
Allow: /https protokolü için (https://sunucunuz.com.tr/robots.txt):

User-agent: *
Disallow: /

Herhangi bir web sayfasını kaldırmak istiyorsanız o zaman da;
Tüm robotların sitenizdeki bir sayfayı dizine eklemelerini engellemek için noindex meta etiketi kullanın. Aşağıdaki meta etiketini sayfanızın kısmına yerleştirmeniz gerekir:

Sitenizdeki bir sayfanın diğer robotlar tarafından dizine eklenmesine izin verip yalnızca Google’ın robotlarını engellemek için:
noindex meta etiketini görmek için sayfanızı taramamız gerektiğinden, küçük bir olasılık da olsa, Googlebot noindex meta etiketini görmeyebilir ve bu durumda etiketi dikkate alamaz. Sayfanız sonuçlarda görünmeye devam ediyorsa, bunun nedeni büyük olasılıkla siz etiketi eklediğinizden beri sitenizi taramamış olmamızdır. (Ayrıca, bu sayfayı engellemek için robots.txt dosyanızı kullandıysanız bu sayfaya erişemez ve etiketi göremeyiz.)

Bunları uygulayarak sitenizi Google yada diğer arama motorlarından kaldırabilirsiniz.

YABANCI

Sponsorlu Bağlantılar

Yorum yapın