3G artık Türkiye’de kullanımda

3G teknolojisine sonunda Türkiyede girdi ve cep telefonlarında 3G dönemi resmen başladı. Cep telefonundan hızlı ve zengin içerikli veri akışına ve görüntülü konuşmaya imkan sağlayan Üçüncü Nesil Mobil İletişim Sistemleri (3G) hizmete başladı.

Reklamlar

GSM’de ikinci nesilin (2G) bir üst teknolojisi olan görüntülü konuşma ve cepten hızlı internet gibi avantajlar getiren 3G teknolojisi hizmete girdi. 3G teknolojisi, günlük hayatta eğlence, hız ve kolaylık getirecek. 3G uyumlu cep telefonları bu teknolojiyi kullanabilecek.

Geçen yıl aralık ayında ihalesi yapılan ve teknik adı “IMT-2000/UMTS” olan 3G hizmet ve altyapılarına ilişkin A tipi lisansı alan Turkcell, B tipi lisansı alan Vodafone ve C tipi lisansı alan Avea 3G hizmeti sunmaya başladı.

3G ile şu anki internet bağlantı hızının 10 katı hızda erişim mümkün olacak. Uygulamaya göre, 3G için abonelik başvurusunda bulunulması gerekiyor. 3G hizmeti almak için, Turkcell aboneleri, “3G” yazıp 2323’e, Vodafone aboneleri “3G” yazıp 3636’ya ve Avea aboneleri de “3G” yazıp 3334’e kısa mesaj gönderecek. Mevcut aboneler, herhangi bir abonelik ücreti veya vergi ödemeden 3G’ye anında geçiş yapabilecek.

Abonelerin, 3G şebekesindeki tüm servislerden yararlanabilmesi için çift kameralı 3G destekli cep telefonuna sahip olması gerekiyor. Kullanıcılar, yurtiçinde ve yurtdışında, 3G dolaşım anlaşması yapmış tüm operatörlerin şebekelerinde 3G hizmetlerinden yararlanabilecek.

3G teknolojisinin kullanım alanları
-Görüntülü konuşma
-Görüntülü müşteri hizmetleri
-Cepte hızlı ve kaliteli televizyon izleme
-Müzik servislerinden müzik indirme
-Sosyal ağlara hızlı bir şekilde video ve fotoğraf gönderebilme
-Şebeke üzerinden çoklu oyun oynama
-Uzaktan kamera uygulamaları

Rate this post
Sponsorlu Bağlantılar

Yorum yapın