Google sitemizi nasıl tarar?

Google’ın siteleri tararken kullandığı yöntemler çok çeşitlidir ve bunlardan en önemliside sitemaplardır. Öncelikle tarama nedir ona bakmamız gerekebilir. Tarama, Googlebot’un Google dizinine eklenecek yeni ve güncel sayfaları bulmasını sağlayan işlemdir.

Reklamlar

Bu konuda Google webmaster yardım merkezinde şu açıklama yapılmıştır; Web’deki milyarlarca sayfayı bulup getirmek (veya “taramak”) için sayısız bilgisayardan yararlanırız. Getirme işlemini yapan programın adı Googlebot’tur (robot, bot veya örümcek olarak da bilinir). Googlebot algoritmik bir işlem kullanır: hangi sitelerin ne sıklıkta taranacağı ve her siteden kaç sayfa alınacağı bilgisayar programları tarafından belirlenir.

Google’ın tarama işlemi, önceki tarama işlemlerinde oluşturulan web sayfası URL’lerinin listesiyle başlar ve web yöneticileri tarafından sağlanan Site Haritası verileriyle artar. Googlebot, bu web sitelerini ziyaret ettiğinde her sayfadaki bağlantıları tespit eder ve bunları taranacak sayfalar listesine ekler. Yeni siteler, mevcut siteler üzerindeki değişiklikler ve geçersiz bağlantılar alınarak Google dizinini güncellemek için kullanılır.

Google ücret karşılığında herhangi bir siteyi daha sık taramaz. Çalışmalarımızda arama konusunu gelir getiren AdWords hizmetimizden ayrı tutarız.

Buradan da anlaşılıyorki Sitemap Googlebot’larının sitemizi taraması için en güzel yöntemlerden birisidir. Yani sitemizin düzenli ve sıklıkla taranmasını istiyorsak güzel bir sitemap sayfası oluşturarak içeriğimizi Google’a göndermeliyiz.

Sponsorlu Bağlantılar

Yorum yapın