Bing.com’mu Google.com’mu hangisi?

Bir çok forum sitesinde Bing.com’mu daha iyi yoksa Google.com‘mu daha iyi tartışmaları yapılıyor. Geneldede Google’da çok iyi sıralarda olan webmasterler Google’ın asla yıkılmayacağını, Bing.com üzerinden devamlı ziyaretçi gelenler ise Bing.com’un yakında Google’ı geçeceğini söylüyorlar ama durum pekte öyle gibi görünmüyor. Yani forum sitelerindeki tartışmalardan hiç bir sonuca varamayacağımız kesin çünkü site sahipleri temennilerini belirtmiş oluyorlar.

Reklamlar

Kısa sürede Google’ın karşısına rakip çıkması zor görünüyor çünkü kendi sitemize bile girerken Google’da site ismi arayarak giriyorsak demektirki uzun zaman daha gerekecek bunun için. Belkide bir 10 yıl gerekebilir tabi o zamana kadar neler olur kimse bilemez. Google belki kendi kendinide tüketebilir ve kullanıcılarının gözünde güvenirliğini yitirebilir.

Google’ın yaptığı en büyük yanlışlardan birisi özgürlüğü insanlar arasında ayırım yapmadan eşit paylaştırması. Bence bu çok büyük bir yanlış ileride bu yüzden başına çok işler açabilir. Mesela Müslüman bir ülkede Google üzerinde Allah’a küfür eden(haşa) sitelerin görünmesi Google için negatif bir puan oluşturabilir. Bu iki arama motorunda bence ülkelerde kilit rol oynayabilirler. Bing.com çoğu kelimeye mesela yasak koyarak işe başlamış. Buda Bing arama motorunun bir artısı.

Rate this post
Sponsorlu Bağlantılar

Yorum yapın