Morro antivirüs programı duyuruldu

Microsoft yeni çıkaracağı morro isimli antivirüs programını dünyaya duyurdu. Bu antivirüs programı özellikleri yakında açıklanacak. Program bedava olacak ve isteyen herkes indirebilecek.

Reklamlar

Yazılımın, kişisel bilgisayarlarda kullanılacağı, Symantec ve McAfee tarafından satılan ürünlere karşı ciddi bir rakip olacağı söyleniyor.

Microsoft’un antivirüs yazılımını kendi çalışanlarıyla test ettiği açıklandı. Şirket yakın zamanda programın deneme ya da beta sürümünü piyasaya sürecek. Ancak, bunun için kesin bir tarih verilmedi.

Microsoft, Morro adı verilen ücretsiz programın virüsleri temizlemek ve yakalamak gibi sadece temel görevleri yerine getireceğini açıkladı. Microsoft’un bu hareketindeki amaç ise McAfee ve Symantec’in yılda yaklaşık 40 dolara mal olan temel programlarının yerine Morro’nun kullanılması.

Microsoft üç sene önce antivirüs piyasasına Live OneCare ile girmiş ancak program ticari bir kabusa dönüşmüştü. Live OneCere’in devamı olan Morro için kesin bir tarih verilmese de 2009 yılının sonlarında kullanıma açılması bekleniyor.

Symantec ve McAfee yetkilileri Morro’nun kendileri için bir tehdit olmayacağını düşündüklerini açıkladılar.

Rate this post
Sponsorlu Bağlantılar

Yorum yapın