Facebook’tan müslümanları sevindirecek haber

Müslüman karşıtı görüşleri ile bilinen bir grup kin ve nefret yaydığı gerekçesi ile Facebook’taki grubu kapatıldı. Bir çok Müslüman bu habere sevindi ve dünya devi bir internet sitesinin bu şekilde din düşmanlığı yapanlara karşı tavrını koyması diğer internet devi şirketlerede ders olması istendi. Bunların en başındada Google geliyor tabiki.

Reklamlar

Facebook.com’un yöneticilerinden Barry Schnitt “Apaçık nefret haykırışı yapıldığı için bu grubu kapattık” açıklamasını yaptı.

“Bize içeriği kötü olarak bildirilen her içerik konusunda, politikamızı tartışıyor ve değerlendiriyoruz. Ancak şu an için politikamızı değiştirmek gibi bir fikrimiz yok. Bu konuyu hem kurum içinde hem de şirket dışı uzmanlarla tartışıyoruz.”

Grubun ismini aldığı Oz ismi ise ABD’de yayınlanan bir televizyon dizisinden geliyor. Oz, 1997-2003 yılları arasında yayımlanıp, toplam 6 sezon sürmüş olan bir HBO dizisi. Dizi kısaca Oz denilen Oswald State Correctional Facility adlı bir Amerikan hapishanesinde geçen olayları anlatıyor. Neo Nazilerin, Zenci çetelerinin, motorcuların, Sicilya mafyasının, Müslümanların ve Latinlerin etrafında dönen bu dizide pek çok aşırı şiddet içeren sahne bulunuyor.

Sponsorlu Bağlantılar

Yorum yapın