Avea genel müdürünü değiştirdi

Avea’da genel müdür değişikliği oldu. Avea cep telefonu operatörleri arasında hızla yükselişini sürdürürken, belkide bu yükselişe büyük katkısı olan genel müdürünü neden değiştirdi bilemiyorum. işte haberimizin detayları;

Reklamlar

2006 yılından bu yana Cisco Systems Türkiye’nin Genel Müdürlüğünü yürüten Erkan Akdemir, 23 Haziran 2009 tarihi itibariyle Avea’nın Genel Müdürlüğüne getirildi.

Kariyerine 7 yıldır Oger Grubu’nda devam eden Türktan, grubun Romanya’da yaptığı ortak girişim yatırımı olan, CDMA teknolojileri alanında uzman mobil operatör Zapp’ta, 2002-2006 yılları arasında Genel Müdürlük görevini yürüttü. Cüneyt Türktan liderliğinde müşteri sayısını ikiye katlayarak 6 milyondan 12,6 milyona çıkaran ve gelirlerini 1 milyar TL’den 2,1 milyar TL’ye yükselten Avea, sunduğu katma değerli ürün ve hizmetlerle müşteri odaklı şirket konumunu güçlendirmiştir. Şirketin şu anda 191 ülkede 532 operatörle dolaşım (roaming) anlaşması bulunmaktadır. Şebeke altyapısını ve dağıtım kanalını başarıyla geliştiren Avea, telekomünikasyon alanında birçok ilke imza atarak pazar dinamiklerini değiştirmiştir. Avea, yaklaşım ve uygulamaları sayesinde Mobil Numara Taşınabilirliği uygulamasının hayata geçmesi sonrasında en çok net abone kazanan operatör olmuştur ve 2009’un ikinci çeyreği itibariyle Vodafone’u geride bırakarak gelirler açısından ikinci sıraya yerleşebilecek bir durumdadır.

Türktan’ın Stratejik Danışman olarak atandığı Oger Telecom, merkezi Dubai’de bulunan, Türkiye, Orta Doğu ve Güney Afrika’nın da aralarında bulunduğu büyüyen birçok pazarda 38 milyonun üzerinde müşteriye sabit hattan GSM ve internete kadar çeşitli alanlarda hizmet sunan lider telekom operatörüdür.

Avea’nın yeni Genel Müdürü Erkan Akdemir, 2006 yılından bu yana Cisco Systems Türkiye’nin Genel Müdürlüğünü yürütmektedir. Bu göreve gelmeden önce, KabloNet Yönetim Kurulu Başkanı olan Akdemir, 2002 yılından özelleştirme sonrası döneme kadar Türk Telekom ve Eurasiasat’ın Yönetim Kurulu Başkanlığını yürütmüştür.

Hacettepe Üniversitesi Elektronik Mühendisliği bölümü mezunu olan Akdemir, ABD’deki Colorado Üniversitesi’nde telekomünikasyon alanında yüksek lisans yapmıştır.

Rate this post
Sponsorlu Bağlantılar

Yorum yapın