Türk telekom cep telefonları ile rekabette

Türk telekom yeni yasa ile cep telefonları yani mobil iletişim servisleri ile yurt içindede rekabet edebilecek. Türk telekom bu durumdan oldukça memnun görünüyor. Bizde memnunuz çünkü bu rekabet bizim işimize yarayacak ve fiyatlar oldukça aşağılara inecek. Konu ile ilgili şöyle:
turktelekom
Türk Telekom’dan şehir içi sabit telefon rekabetiyle ilgili üst düzey açıklama geldi. İlk yorum, ‘biz gelişmelerden memnunuz’ şeklinde.

Reklamlar

Türk Telekom Genel Müdürü Dr. Paul Doany, şehiriçi telefon hizmetlerinin rekabete açılmasıyla alternatif operatörle birlikte mobil hizmetler karşısında rekabet güçlerinin arttığını açıkladı. Türk Telekom gibi diğer telekom operatörlerinin de şehiriçi telefon hizmetleri sunabilmesini olanaklı kılan düzenlemeyle, şehir içi sabit telefon hizmetlerinde rekabette ilk aşama hayata geçmiş oldu. Teknik altyapının hazırlanmasından sonra geri kalan süreç de tamamlanmış olacak.

Konuyla ilgili olarak görüşlerini dile getiren Türk Telekom Genel Müdürü Dr. Paul Doany, Avrupa Birliği’nin mobil ara bağlantı ücretlerini indirme ve sabit ile mobili dengeleme yolundaki yeni yaklaşımlarını hatırlatarak, Türkiye’de aynı doğrultuda atılan adımlar nedeniyle Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ve BTK Başkanı Dr. Tayfun Acarer’e teşekkür etti.

Doany, konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı: “Sabit telefon hizmeti veren operatörler olarak mobil hizmetler ile rekabet içerisindeyiz. Bu gelişme, Türk Telekom ve alternatif telekom operatörlerine, sabit telefon hizmetlerini mobil hizmetler karşısında daha rekabetçi bir hale getirmek için birlikte çalışma olanağı tanımış ve sabit telekom operatörlerinin rekabet etme gücünü artırmıştır. Ayrıca Avrupa Birliği’nin yeni yaklaşımıyla uyumlu bir şekilde atılan adımlar ile Türkiye telekomünikasyon sektörünü, ödedikleri yüksek arabağlatı ücretleri nedeniyle küçük mobil operatörlerin büyükleri sübvanse ettikleri, yine sabit operatörlerin mobil operatörleri sübvanse etmek durumunda kaldıkları AB üye ülkeleri sektörlerinin önüne geçirmiştir.”

Rate this post
Sponsorlu Bağlantılar

Yorum yapın