Sandbox’tan çıkmanın yolları

Google sandbox’tan nasıl çıkarım diye düşündüm kendi kendime. Her ne kadar sandbox yani sıralamalarda geriye düşme yaşamasamda, bu şekilde ceza alan arkadaşlara nasıl yardımcı olurum diye düşündüm.

Reklamlar

Bu yazımda sizlere sandboxtan çıkma yollarından bahsedeceğim.Umarım işinize yarar.Öncelikle sandbox nedir buna bakmak gerek.Genelde şöyle bir uygulama yada düşünce var..Sandbox yeni açılan sitelerin başına gelen bir durummuş gibi algılanıyor.Gerçekte öyle değil.Aslında her sitenin başına gelebilir sandbox.Genel sandbox tarifine bir bakalım neymiş:Google sandbox yeni sitelerin yerleştirildiği iddia edilen bir filtredir. Bunun sonucu site en önemli keyword (anahtar sözcük) ve keyword tümcelerine karşılık iyi ranking (sıra) alamaz. Sitenin kaliteli içeriğe, bol gelen linke ve güçlü google pagerank değerine sahip olmasına rağmen site bunun aksine sandbox etkisinde kalır. Sandbox siteler için fiili bir deneme süresi şeklinde rol oynar. Bunun muhtemel amacı spam sitelerin çabucak yükselmesini engellemek, onları cezalandırmak ve süreci bu şekilde devam ettirmektir.
Şimdi sandboxtan çıkma yollarına bir göz atalım;

Sanboxtan 15 günde çıktığını iddaa eden bir arkadaşın yazısını size örnek olarak göstereceğim.Morgk webmaster arkadaşımızın yazısından alıntıdır
Morgk:”İlk olarak yaptığım sitemin neden sandbox a girdiğini araştırdım ve aşırı link değşiminden sandbox a düştüğünü düşündüm.İlgili makaleleri okudum kimisi wp kurmalı kimisi titleleri değiştirmeleri,kimisi içerik full değişmeli gibi önerilerde bulunmuş tabiki hepsinin doğruluk oranı var. Benim yaptığım 4 şey var. Onlar:
1 – Sitenin tasarımını noktasına kadar değiştirdim.
2 – Bütün sayfaların title ve keywordleri değiştirdim ve kısaltım.
3 – Sitenin içeriği ile ilgili özgün içerik 2 gün arayla bazen hergün makale şeklinde.
4 – Sağlam 2 adet pr li ve güncel sitelerden link aldım.
Bunları yaptım ve tam 15.gün sonunda site sand’tan çıktı. Büyük bir inatla bunları yaptım ve başardım”..

Şimdide Canerium webmaster arkadaşımızın yazısına bakalım.Canerium:”Yazıda anlatacağım yöntem tamamen benim tarafımdan keşfedilmiştir (başka birileri daha önce keşfetmişse bilemiyorum ben daha önce rastlamadım). Yeni açılan bir siteyi yaklaşık 1 haftada sandbox’tan çıkarır ayrıca Google Popüleritesinde de çok büyük etkisi vardır. Spam ve benzeri nedenlerle sandbox’a düşen sitelerde etkisini bilmiyorum, denemedim. Bu tip siteler için yazının sonunu okuyunuz.
Yöntem kısaca domain yönlendirmeye dayanıyor. İlk olarak bize en az 2-3 yaşında, daha önceden pr değeri almış (şuanki pr değeri önemli değil önemli olan daha önceden google’da indexlenmiş bir site olması), daha önceden google’dan banlanmamış ya da sandbox’a girmemiş ve kullanılmayan bir domain lazım. Bu domain’e eskidomain.com diyelim, yeni açacağımız sitenin domaini ise domain.com olsun. Yapacağımız işlem eskidomain.com’u, domain.com’a yönlendirmek (park ederek direkt ip’den yönlendirme) yani birileri eskidomain.com’dan girince direkt olarak domain.com’un içeriğine eskidomain.com adından ulaşmalı.
Daha sonra Add your URL to Google ve https://www.google.com/webmasters/to…testatus?hl=tr adreslerinden iki domain içinde kayıt ve sorgu yaptırıyoruz. Google eski domain’i direkt olarak indexliyor, bizim asıl domainimiz ise eskidomain.com altında çıkıyor bir hafta sonra ise gerekli koşullar sağlanınca sitemiz yukarı tırmanıyor ve dolaysı ile sandbox’tan çıkıyor.
Örnek olarak yaklaşık 3 hafta önce açılan ve ilk denediğimiz site olan Guvenli.org | Güvenlik Asistanı a bakabilirsiniz. Burası için eskiden pr5 almış bir siteye yönlendirme yaptık ve 1 hafta içinde şuanki halini aldı, ayrıca Dmoz’da da listelendi.
site:guvenli.org – Google’da Ara
Peki olmazsa olmazlar neler? Yazıda gerekli koşullar olarak belirttim bu koşullar sitenizin google’dan link alması ve sandbox’a girmemeniz için olmazsa olmazlar. Yeni olmayıpta sandbox’a giren siteler bunları yaparak kurtulabilirler.
1- Spam’dan kaçının. Belki bir süre birşeyler kazanırsınız ama uzun vadede google spam’i yakalar. Bu yüzden uzun soluklu sitelerde kesinlikle spam yapmayın.
2- Sitenizi link çöplüğü yapmayın.
3- Mutlaka ve mutlaka Sitemap koyun. (domain.com/sitemap şeklinde olmasına dikkat edin bu şekilde ilk taramada sitemap’iniz iş görmeye başlar)
4- Metataglarınızı düzenleyin ve gereksiz keyword kullanmayın.
5- Sitenizin içeriğinin özgün ve güncel olmasını sağlayın eğer yapamıyorsanız rss feed’ler ile başka sitelerden, sitenizin içeriğine uygun içerik çekin.”
Bu kadar alıntıdan sonra bizim söyleyeceklerimize dönelim.Arkadaşlar sandboxtan çıkmak için öncelikle yapacağınız şey kesinlikle meta sorunlarını düzeltmektir.Daha sonra sitenizdeki hataları ve yanlış kodlamaları bulmanızı tavsiye ederim.Bunları düzelttikten sonra devamlı güncel tutmaya bakmalısınız sitenizi.Yeni sayfalar yeni başlıklar devamlı sayfa sayınız çoğalmalı.Şimdilerde bir şey çıkmış güncel tutmayı millet güzel söz eklemekle aynı anlamda kullanmaya başlıyor..Aslında öyle değil güncellik demek yeni sayfa özgün yeni bağlantı link demektir.Sayfa sayınız 50 ve backlinkiniz 30.000 ise tabiki sandboxa girersiniz.

Sponsorlu Bağlantılar