Googlebotun site taraması ve dizine eklemesi

Bu yazımda Googlewebmasterturkiye sitesinde bulduğum bir yazıyı sizinle paylaşmak istedim. Bu yazı Google botun site taraması ve dizine eklemesinden bahsediyordu. Buyrun yazı;

Reklamlar

Bilindiği üzere çoğu webmaster Google botlarının sitelerine uğramadığını yada uğrasa bile belirli sayfaları indexleyerek diğer sayfaları es geçtiğinden dert yanmaktadır. Google’ın bu konudaki açıklaması neymiş hatırlayalım:

”Tarama, dizin ve arama sorgusu istatistikleri gibi doğrulanan sitelerinize ait verilerin sıklığını güncellemek için sürekli çaba içindeyiz. Bu verilerin büyük bölümü sitenizin içeriğine bağlıdır ve sitenizin durumuna ilişkin yakın bir tahmindir. Dahili sistemlerimiz daima değişmektedir ve web tek başına sürekli değişen bir ekosistemdir. Ayrıca, sayıların hesaplandığı zaman ile web yöneticilerine gösterildiği zaman farklı olabilir; veriler aralıklı olarak yayınlansa da biz verileri sürekli olarak topluyoruz. İçeriğiniz çok sık değişmiyorsa veya sitenize yeni bağlantılar verilmiyorsa, Web Yöneticisi Araçlarında her oturum açtığınızda verileriniz güncellenmiş olmayabilir.

Web Yöneticisi Araçları, sitenin aldığı ziyaretlere ve sayfanıza verilen bağlantılara bağlı olarak veri sağlar. Sitenize daha fazla ziyaretçi çekmek ve daha fazla bağlantı verilmesini sağlamak için web sitenizi duyurmanız gerekir; bu da, kullanıcıların ziyaret etmek ve bağlantı vermek isteyeceği bir web sitesi oluşturduktan sonra mümkün olur. Web’de sitenize ne kadar çok bağlantı verilirse, Googlebot’un sitenizi ziyaret etme olasılığı o kadar yüksektir. Google, sitenizi daha sık ziyaret etmeye başladığında Web Yöneticisi Araçlarında daha ayrıntılı veriler gösterilmeye başladığını ve bu verilerin daha sık güncellendiğini görürsünüz.”

Buradaki açıklama sanırım hepinizi memnun etmiştir ve yeterlidir.

Kaynak

Sponsorlu Bağlantılar

Yorum yapın